Košarica

0

Načini uporabe kristalov

Poznamo veliko oblik kristaloterapije, rdeča nit sleherne pa je, da so kristali orodja, ki pomnožijo namen vašega zdravljenja.

Nošenje kamenja v obliki nakita, zlasti poleg srca in grla, je zelo dobrodošlo. Novo dimenzijo lahko na podoben način dodajajo tudi pasovi, ki ob popkovni čakri vzpostavijo močan prenos energije, medtem ko je mogoče določene kristale po potrebi uporabiti tudi kot okraske in zdravilna orodja.

Ko kamen nosite v roki, vzpostavite stalno kroženje kristalne vibracije skozi svoje energijsko polje, saj vam že sam dotik omogoča dostop do pomirjujoče bližine. Kamni tako razblinjajo strahove in poudarijo vse, kar je pozitivnega.

Del zdravljenja s kristali je pogosto tudi polaganje določenih kristalov na snovno telo, saj to spodbuja hitrejše okrevanje. Poznamo več tehnik preventivnega in regenerativnega čiščenja. Le te se običajno izvajajo skupaj z izurjenim zdravilcem, ki si pri polaganju kamnov pomaga tako z intuicijo kot s standardno postavitvijo.

Z izbiro in uporabo kristalov kot pospeševalcev meditacije je mogoče izjemno pospešiti energijo.

Vsakdo ima v sebi skrite zmožnosti za rast in razvoj na posameznih področjih. Delo z ustreznim kamnov pospeši napredek in poglobi izkušnjo zdravljenja. Dobrobiti ste deležni, če kristale bodisi držite v rokah, jih nosite, o njih meditirate, ali izvajate kakšno kombinacijo naštetih metod.

Če imate občutek, da ste izgubili tla pod nogami oziroma da blodite v sanjskem stanju, se lahko s pomočjo kristalov ozemljite in znova osredotočite na tukaj in zdaj. Kristali lahko obenem povečajo in okrepijo vaš osebnostni energijski ščit, ki vas varuje pred bombardiranjem vsiljivih in včasih celo neizprosnih energij sveta.

Barvno kamenje je v marsičem podobno barvni terapiji, med katero običajno sodijo tonirana svetloba oziroma ustekleničene dvobarvne tekočine (npr. aura-soma, ki kombinira zdravilne energije barv, rastlin in kristalov). Z izbiro reprezentativnih kamnov povečamo možnost za bolj poglobljeno in uravnoteženo življenje.

Čakre so poglavitna energijska središča telesa, ki uravnavajo telesno vitalnost, čustvena razpoloženja in duhovne sposobnosti. Če so ta središča uravnotežena, skozi življenje hodite skladno, v nasprotnem primeru pa na področjih, ki so z njimi povezana, izbruhne nered. Kristali vam pomagajo očistiti in uravnati čakre. To lahko storite tako, da ležete in si kamne, povezane s posameznimi čakrami, položite bodisi na telesne točke čaker bodisi pod posteljo ali masažno mizo, na kateri počivate, ali pa kamne preprosto vzamete v roke in o vsakem meditirate.

Če pitni vodi dodate čiste in brušene kristale, pomagate dvigniti vibracijo tekočine in okrepite njene zdravilne lastnosti.

Z dodajanje uprašenih kristalov pitni vodi lahko ustvarite močan eliksir. Za pripravo tega starodavnega medicinskega napitka je potrebno poglobljeno znanje o tem, katere kamne se sme dodati tekočini.

Solne in mineralne kopeli učinkujejo kot čistilna sredstva, ki pomagajo ohranjati čisto avro tako, da odstranjujejo ostanke stare ali nezaželene energije. Med namakanjem v kopeli lahko v vodo položite kristale in tako spodbudite zdravilne lastnosti kopeli. Dobrodejnih učinkov kamna in izmenjave energije boste deležni tudi, če kamne postavite na suho, poleg kadi.

Feng šui je starodavna kitajska umetnost prostorske postavitve, pri kateri ima sleherna stvar v našem okolju svoj pomen in namen. Kristali so naravni zemeljski elementi in so pogosto del zapletenega uravnovešenega čija (energije) doma ali zgradbe. Določeni kristali ustrezajo mreži bagua po načelih feng šuija.

V astralnem ali zunajtelesnem potovanju vaša duša svobodno leta skozi vesolje. Če med meditiranjem o tem, da bi se podali na to potovanje, držite v rokah ali nosite apofilit, svojo izkušnjo pospešite in okrepite.

Da bi se pogovorili z angeli in nadangeli, sicer ne potrebujete kristalov, kot sta celestit in angelit, a ker so ti posebni kamni tako uglašeni z angelsko sfero, delujejo kot zvočniki, ki povečajo glasnost vaših pogovorov z nebesi.