Puščavska roža

Puščavska roža je oblika selenitovih kristalov, pri kateri vlakna ali igle izhajajo iz središča in tvorijo oblike, podobne cvetnim listom. Je rjavkaste, krem barve, pogosto se na njej nahajajo še zrnca peska. Zanjo najdemo tudi imena peščena roža, sadra (selenit, gips). (Zanimivost: če imate puščavsko rožo postavljeno na mivko, lahko “raste” – dve roži, ki se dotikata, se bosta zrasli skupaj.)

Legenda pravi, da nastanejo takrat, ko strela utekočini pesek, ki potem ponovno otrdi. Zaradi tega puščavska roža velja za darilo bogov in duhov puščav.

Krepi odpornost telesa, pomirja potovalno slabost in nemiren želodec, pomaga pri težavah s prostato in testisi. Lajša težave s kožo, posebno infekcije in bradavice.

Pomirja napade panike in klavstrofobije, vrača zaupanje vase. Spodbuja nas, da najdemo in razvijamo svoje talente, kreativnost, izraz. Ščiti, kadar se počutiš ranljivega. Otrokom pomaga razvijati samospoštovanje. Krepi dobro počutje in razumevanje posameznikove edinstvene, osebne veljave v vesoljnem načrtu. Pomaga pri žalovanju in o(d)puščanju. Za povezanost družine jo položite v središče doma.

Ne čistite je z vodo in je ne polagajte vanjo. Puščavske rože so krhke.