Košarica

0

Sveti les

Sveti les ali “palo santo” je les drevesa Burseara Graveolens iz družine citrusov. Kot kadilo je že stoletja uporabljeno pri Inkih in drugih domorodnih ljudstvih Andov in Južne Amerike za zdravljenje, očiščenje, za odganjanje zli duhov ali nesreče.

Šamani ga uporabljajo kot sveto rastlino pri svojih spiritualnih ceremonijah. Njegove čudovite zdravilne lastnosti so našle pot v preostali del sveta, in danes palo santo velja za enega izmed največjih zakladov Matere Zemlje, saj ima zmožnosti holističnega zdraviteljstva tako v fizičnih kot metafizičnih kraljestvih.

Da se ga uporablja kot kadilo, mora umreti naravne smrti, ne sme se sekati ali lomiti vej. Živi v okolju, ki je vetrovno in deževno. V sebi nosi modrost, ki omogoča dimu čisto malega koščka lesa, da te podpre pri fizičnem, emocionalnem, mentalnem in spiritualnem samozdravljenju.

Uporablja se za odganjanje mrčesa, za zdravljenje prehlada, astme, alergij, stresa, anksioznosti, morske bolezni, migrene, artritisa, bolečin v vratu, pa tudi za meditacijo in relaksacijo ter spiritualno zdraviteljstvo.

Sveti les bo vedno podprl in okrepil namero, fokus in pozitivno naravnanost, da boš to, kar nameravaš, tudi zares uresničil tukaj in zdaj.

Za razliko od drugih klasičnih kadil, ki dogorijo popolnoma, je lahko palo santo prižgan večkrat. Ko prižgeš palico lesa, počakaj in pusti, da gori manj kot minuto in potem ugasni plamen.

Uporaba:

  • Odganja insekte: prekadimo se po najbolj izpostavljenih delih.
  • Lajša in pomaga pri hitrejšem okrevanju pri prehladu, gripi, stresu, astme, glavobolu, tesnobi, vnetjih…
  • Krepi imunski sistem,umirja živčni sistem.
  • Vsebuje veliko D-limonena in monotropena, ki imata anti-rakove in kemoterapevtske učinke.
  • Uporablja se ga pri meditaciji in spiritualnem obredu.
  • Energijsko čisti prostor.