Lemurijski kremen

Lemurijski kremni ali “lemurijci” so posebna oblika kamenih strel, vendar ne v geološkem smislu. Od navadnih kamenih strel se na videz ločijo po vodoravnih, vzporednih črtah na površini. (Vendar te še niso znak, da je kamena strela lemurijec, saj jih najdemo tudi na drugih oblikah kamenih strel!) Te nosijo zapis, informacije in energijo legendarne Lemurije.

Dandanes lahko najdemo veliko kristalov, ki se prodajajo pod izrazom “lemurijski kremen” (tudi zaradi visoke cene, ki jo lemurijci imajo!). Vendar so med njimi razlike. Nekateri avtorji sicer pišejo, da so lemurijci posejani po vsem svetu in so vseh oblik, vendar navadno velja, da so lemurijci le tisti, ki izvirajo iz enega kraja, rudnika Minas Gerais v Braziliji.

Praviloma so prosojni, brezbarvni. Najpogosteje je površina mat, lahko pa tudi gladka (pogosto različno na različnih stranicah). Včasih imajo tudi vključke ali pa so bledo rdeče, rožnate ali rumene barve.

Izraz “lemurijski kristal” je prva uporabila Katrina Raphaell konec prejšnjega stoletja. Ime se nanaša na deželo Lemurijo, ki je obstajala še pred Atlantido in iz katere izhajajo starodavna znanja antičnih civilizacij po vsem svetu. Lemurijski kristali pa nosijo zapis specifičnih informacij, ki so jih prebivalci Lemurije zapustili nam. Nekateri lemurijci so bolj nosilci informacij in učitelji, drugi pa so močnejši zdravilci.

Lemurijci so zelo močni kristali. Posebno primerni so za vse, ki s kristali zdravijo. Prav tako se uporabljajo za povezovanje s starodavnimi znanji, komunikacijsko z drugimi svetovi in Materjo Zemljo. Namen lemurijcev je dati nam občutek enosti in nas spomniti, da smo vsi ena zavest. Ker nam kažejo, da smo vsi povezani, pomagajo pri premagovanju občutka osamljenosti.

Med meditiranjem se s prsti drsi po črtah – zapisih. Polaganje na tretje oko pomaga pri dvigovanju zavesti, odpiranju zavedanja in razumevanju pomena življenja.

Uporabljajo se pri resnih, terminalnih, kroničnih boleznih za lajšanje težav, zmanjševanje bolečine, krepitev imunskega sistema telesa, celostno zdravljenje, izboljšanje kvalitete življenja. Pogosto se uporablja pri izvajanju reikija. Pomaga pri post-travmatskem sindromu, žrtvam ali očividcem tragedij in nasilja.

Lemurijci so eni najmočnejših kristalov in več kot jih uporabljamo, močnejši postajajo. Teh kristalov se ne programira, temveč le aktivira.