Košarica

0

Selenit (sadra, gips, Marijino steklo)

Selenit je bel, prosojen kamen, ki je dobil svoje ime po grški mesečevi boginji Seleni.

Simbolizira tako spremembe kot predvidljivost. Poglablja meditativna stanja in psihično komunikacijo, vključno s telepatijo in jasnovidnostjo, ter pomaga, da se bolje spomnite sanj. Selenitov steber se uporablja za vedeževanje. Krepi intuicijo in težnjo po medsebojni povezanosti na vseh ravneh.
Zdravi celice in obtočila. Povečuje absorpcijo kalcija, izboljša kožo. Povečuje libido, krepi dolgotrajna partnerstva, spodbuja komunikacijo, pomaga sprevideti laži. Ščiti mater in nerojenega otroka. Pomirja temensko čakro in um ter uglasi čustva. Harmonizira energijo bivalnih prostorov. Pomaga razbliniti negativnosti in strahove, pomirja, kadar si slikamo preveč strahov in strašne prihodnosti. Omogoča, da na zadeve pogledamo objektivneje in pravičneje rešujemo spore. Uporablja se za združitev fleksibilnosti in trdnosti: fleksibilnosti v naravi človeka in trdosti njegovih odločitev. Odstranjuje blokade v hrbtenici. Ščiti pred prostimi radikali in se tako uporablja pri zdravljenju tvorb, tumorjev, raka, aken, gub… Uporablja se za čiščenje čaker in avre. Pomirja razdražljivost in hiperaktivnost, ščiti pred izgubo nadzora. Lajša bolečine. Krepi tkiva.
Večje kose v obliki palic se uporablja kot energijske palice pri postopkih razkroja blokad. Uporabljajo se tudi za čiščenje drugih kristalov.
Priporoča se redno čiščenje. Kljub priporočilom nekaterih avtorjev odsvetujemo čiščenje z vodo, saj se poškoduje.