Košarica

0

Pirit

Pirit (lažno zlato, zlato bedakov, železov kršec, tudi železov pirit) najdemo v več oblikah, drobnozrnatega, v grudastih oblikah, najpogosteje pa v vraslih kristalih. Če ga udarimo z jeklom, se zaiskri, in od tod tudi njegovo ime: pyrites v grščini pomeni kresilnik. Na površini oksidira.

Pri Aztekih in Inkih je veljal za prinašalca sreče, uporabljali so ga za napovedovanje prihodnosti. Tudi severnoameriški Indijanci so ga uporabljali v obredih. Uporabljal se je tudi za izdelavo zaščitnih amuletov.

Čisti zmedene poglede na življenje. Odstranjuje nečistoče, avrične priveske. Avro ščiti pred vdori tujih energij in poskusi manipulacij, kritike in nadvlade. Pomaga nam najti mojč, da se upremo, ne da bi se predali jezi. Krepi kreativnost, voljo in moč za realizacijo idej. Vpliva na obnavljanje energije jing. Odvrača negativnost in čisti elektromagnetno polje. S polaganjem na spodnji del trupa krepi energijo, ki je čvrsta, stanovitna in prizemljena. Spodbuja radost, veselje do življenja, optimizem. Hkrati nas lahko opozarja, da stvari niso vedno take, kot se zdijo, videz lahko vara.

Spodbuja porajanje materialnega bogastva. Po feng shui-ju je to najboljši kamen za privabljanje obilja in bogastva. Najbolje deluje, če ga imamo v jugovzhodnem delu doma ali prostora. Za zaščito pa ga položimo poleg vhoda. Za uspeh na poslovnem področju ga imamo na delovni mizi.

Krepi imunski sistem in črevesje. Krepi ledvice in kosti. Uporablja se za lajšanje prehladnih obolenj ter težav s krvjo (anemij).

Previdno pri polaganju na golo kožo, saj ob znoju lahko pride do kožne reakcije. Ni primeren za pripravo eliksirjev.