Košarica

0

ametist in kremen – kamena strela

10,00 

Ni na zalogi

Opis

Zapestnica iz ametista in kamene strele.

Lomljeni, polirani kosi. Dolžina zapestnice je približno 18 cm.

 

AMETIST

Znamenje: ribi, devica, kozorog, vodnar

Planet: Jupiter, Saturn, Neptun

Čakra: tretje oko, kronska

Zdravilne lastnosti:

  • Telesne: T. i. vsezdravitelj: deluje proti vsem fizičnim, emocionalnim in duševnim boleznim. Zdravi glavobol, migreno, zvišuje krvni tlak, pomaga pri diabetesu, pri motnjah motorike, pri težavah prebavnega trakta, kožnih ranah…
  • Psihične: Odstranjuje strahove in nemire ter daje mirne in brezskrbne sanje. Razvija občutek sreče in tako lajša bolečino žalosti. Preventivno zdravi duševne motnje, ki jih povzročata napetost in stres. Zato se ga priporoča za premagovanje nevroz, histerije in halucinacij. Položen na spolno čakro zdravi zasvojenost z alkoholom, drogami, zdravili ali blaži napade nasilnega obnašanja. Otrokom pomaga obvladovati slabo obnašanje in napade besa.
  • Duhovne: Kamen duhovne čistosti, modrosti, meditacije. Je simbol spremembe, odpira številne skrivnosti življenja, pomaga razumeti pomen sanj in vizij, bogati pogled v prihodnost. Omogoča dostop do drugih dimenzij zavesti in pomaga predelati in uravnotežiti notranje dogodke in nemire. Pomaga pri opuščanju starih navad, ki nas ovirajo pri duhovnem in duševnem razvoju, in podpira ustvarjanje novih idej ter jim daje motivacijo za razvoj.

Opolnomočenje (afirmacija): Svoja hrepenenja lahko nadzorujem. / Na voljo so mi neskončne možnosti.

Eliksir: Odličen je za zdravljenje želodčnih razjed in kožnih ran; očisti črevesje in izboljša delovanje sluznice.

Opozorilo: Za pripravo in uživanje eliksirja se ne sme uporabljati barvanega celestina (vsebuje stroncij), ki se ga prodaja kot pravi ametist.

 

KREMEN (KAMENA STRELA, GORSKI KRISTAL)

Znamenje: oven, rak, lev, kozorog

Planet: Sonce

Čakra: vse

Zdravilne lastnosti:

  • Telesne: Zdravi in polni telo z energijo; pomaga pri sladkorni bolezni, izčrpanosti, presnovi, hujšanju; krepi spomin; uporablja se za lajšanje bolečin in za odpravljanje težav.
  • Psihične: Umirja strahove, fobije in akutno občutljivost na dražljaje; meščanom (ljudem in živalim) pomaga, da lažje prenašajo odvečni hrup, gnečo in onesnaženje.
  • Duhovne: Deluje kot katalizator in transformator energije; je ogledalo duše in njen transcendentalni vodnik. Je talisman evolucije in transformacije; ščiti in brani avro, odstranjuje blokade, polni z življenjsko energijo.

Eliksir: Zunanje se uporablja za zdravljenje kožnih bolezni in opeklin; pitje (po požirkih) pa za želodčne in prebavne težave; poživlja.

Opolnomočenje (afirmacija): Vsak dan je nov začetek.

Opozorilo: Kamena strela čisti in polni vse drug kristale!