Košarica

0

ametist

14,00 

Na zalogi

Category: Tag:

Opis

Surovi ametist s špico.

Izvor: Bahia, Brazilija.

Težak 35 g, visok prb. 8 cm.

 

AMETIST

Znamenje: ribi, devica, kozorog, vodnar

Planet: Jupiter, Saturn, Neptun

Čakra: tretje oko, kronska

Zdravilne lastnosti:

  • Telesne: T. i. vsezdravitelj: deluje proti vsem fizičnim, emocionalnim in duševnim boleznim. Zdravi glavobol, migreno, zvišuje krvni tlak, pomaga pri diabetesu, pri motnjah motorike, pri težavah prebavnega trakta, kožnih ranah…
  • Psihične: Odstranjuje strahove in nemire ter daje mirne in brezskrbne sanje. Razvija občutek sreče in tako lajša bolečino žalosti. Preventivno zdravi duševne motnje, ki jih povzročata napetost in stres. Zato se ga priporoča za premagovanje nevroz, histerije in halucinacij. Položen na spolno čakro zdravi zasvojenost z alkoholom, drogami, zdravili ali blaži napade nasilnega obnašanja. Otrokom pomaga obvladovati slabo obnašanje in napade besa.
  • Duhovne: Kamen duhovne čistosti, modrosti, meditacije. Je simbol spremembe, odpira številne skrivnosti življenja, pomaga razumeti pomen sanj in vizij, bogati pogled v prihodnost. Omogoča dostop do drugih dimenzij zavesti in pomaga predelati in uravnotežiti notranje dogodke in nemire. Pomaga pri opuščanju starih navad, ki nas ovirajo pri duhovnem in duševnem razvoju, in podpira ustvarjanje novih idej ter jim daje motivacijo za razvoj.

Opolnomočenje (afirmacija): Svoja hrepenenja lahko nadzorujem. / Na voljo so mi neskončne možnosti.

Eliksir: Odličen je za zdravljenje želodčnih razjed in kožnih ran; očisti črevesje in izboljša delovanje sluznice.

Opozorilo: Za pripravo in uživanje eliksirja se ne sme uporabljati barvanega celestina (vsebuje stroncij), ki se ga prodaja kot pravi ametist.